Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Belediye'de işçiler için geri sayım başladı

Belediye

Hükümet tarafından hazırlanan, kamuoyunda torba yasa olarak bilinen uygulama çerçevesinde, Erdek Belediyesine ait norm kadro fazlası onaylı listenin Balıkesir Valiliğinden gelmesi bekleniyor.

Hükümet tarafından hazırlanan, kamuoyunda torba yasa olarak bilinen uygulama çerçevesinde, Erdek Belediyesi`ne ait norm kadro fazlası onaylı listenin Balıkesir Valiliği`nden gelmesi bekleniyor. Onaylı listenin belediyeye gelmesini takiben, 80-90 arası norm kadro fazlası işçiler başka kurumlara gönderilecek. Uzun yıllardır Erdek Belediyesi bünyesinde çalışırken, başka kurumlara atanacağını öğrenen işçilerin en büyük dileklerinin Erdek ve Bandırma`daki resmi kurumlara atanmaları olduğu dile getirildi.
Konu hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, norm kadro fazlası işçilerimizin ilçemize yakın yerleşim yerlerinde bulunan kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapmaları için resmi kurumlar nezdinde girişimlerde bulunduğunu söyledi. Valilikten onay geldiği gibi, listede yer alan işçilerin tamamının Erdek ve Bandırma`daki kamu kurumlarında görev yapacaklarını kaydeden Aysan, "Böylece işçilerimiz Erdek`ten ve ailelerinden uzak kalmayacak, hem kendileri hem de belediyemiz bünyesinde çalışan işçilerimiz maaşlarını düzenli alacaktır." dedi.
Bilindiği gibi; listede yer alan işçilerin yeni görev yerleri kendilerine tebliğ edildikten en geç 15 iş günü içinde yeni görevlerine başlaması gerekiyor. Kadro fazlası işçiler, Milli Eğitim ve Emniyet Genel Müdürlüğü`ne atanacaklar. Bunun için, Balıkesir`de Vali, ya da Valinin görevlendireceği bir Vali Yardımcısının Başkanlığında kurulacak komisyonda, İl Emniyet Müdürü, Defterdar, İl Milli Eğitim Müdürü, İş Kurumu Müdürü, Karayolları Bölge Müdürü, İl Mahalli İdareler Müdürü ve işçileri başka bir kuruma atanacak Sendikanın Temsilcisi görev yapacak. Bu komisyon l Ağustos ila 15 Eylül tarihleri arasında çalışmalarını bitirecek.
Atanacak işçilerin listesi hazırlanıp, atamalar onanacak, kesinleşecek. İşlemlerin nihayete erdiği 15 Eylül -30 Eylül arasında bildirimler vs. gibi konular 15 gün sürecek ve işçilere ilgili kurumda işe başlaması için beş gün izin verilecek.
Bu beş günün sonunda işe başlamayan işçinin ise iş akdi fesih olmuş sayılacak.
İşçilerin Kıdem tazminatlarından ise işçiyi devir alan kurum sorumlu olacak.
İşçinin eski kurumunda toplu iş sözleşmelerinden doğan hakları ise gittiği kurumda ise korunmaya devam edilecek.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı